Thursday, October 11, 2012

Buaya Mixed-blood


Berada di tempat baru , semuanya terasa baru , padahal dikelilingi bangunan usang . Dan tak menjangka sebenarnya untuk bertemu buaya lagi di tempat sebegini . Meskipon telah aku pesan pada diri , kau kalau nak jumpa buaya bukan kat sungai ,bukan kat zoo je , shopping kompleks pon penuh buaya . inikan lagi bila jalan sorang-sorang nak ketemu buaya ? ahh benda biasa la tu Gadis.

Pertemuan pertama , impressi pertama aku yang jatuh ke dia ialah ,
“Jambu sial ini romeo , geli . ”
Namun si buaya ini tak pulak putus-putus memberikan sedekah melalui senyumannya itu .
Aku bukan sebarang gadis yang takat leburnya mudah dicapai . Namun aku juga bukan seorang gadis yang kasar , atau sombong , sebaliknya soft spoken gitu dan mesra orangnya. kikikiki . Lu orang tak percaya kita jumpa depan-depan la baru cakap .

Pertemuan pertama secara kebetulan , hanya dia yang mengetahui nama aku . Kali kedua ketika aku bersama member-member ,sekali lagi kami dipertemukan . Makin rancak nampaknya dia memulakan sesi pengenalan. Dan malam itu juga BB ku berbunyi tapi sayangnya bukan bbm sebaliknya text message . ok rasanya lagi cool kalau beliau pon BB user kerana mungkin peluang beliau untuk menjalankan misi lebih tinggi .
Baru 2 kali pertemuan boleh pulak nak confess , “saya suka awak “,“awak saya memang ramai ‘kenalan’ perempuan tapi saya terasa nak serius dengan awak .” “awak , kenapa ea ni pertama kali saya rasa betol-betol lain dengan perempuan” , “awak saya akan buktikan yang saya serius”
Aku hanya memandang BB dan tersenyum sinis . Terang-terang dia mengaku sifatnya .
Dan acara memancing atau mengumpan ini berlangsung selama beberapa minggu dan sekarang sudah cecah bulan. Sehinggakan satu pagi aku menerima mesej seperti kebiasaan ,
 “awak,saya rindu awak . ” Lahaiii . memang pesen tak reti nak berputus asa gamaknye.

Dan seperti biasa aku tidak memberi apa-apa reaksi .Hendak dilayan kang dicop kasi harapan pulak ye dop ?

sehinggalah tengah hari itu juga aku nampak buaya yang sama , buaya mixed blood berambut kpop ,sedang mengedate dengan seorang perempuan lain .Bertudung labuh . Amboi ,tukar selera! Agak-agak la bro nak try pon . Rasa cam nak kasi pelempang je.

Saat bertentang empat mata , si buaya dah tak keruan , aku memberikan senyuman paling ‘manis’ sambil berlalu pergi dengan ayat , “Gonna ‘miss’ you too ”.

42 apprezzamento ♧:

.FH. said...Reply To This Comment

haha terbaik lah miss klanika :D

Dezee said...Reply To This Comment

R.E.S.P.E.C.T!

aReLaN said...Reply To This Comment

hohoho...banyak betul buaya sebenarnya kat atas darat ni.

Suhami Ahmad said...Reply To This Comment

tu dia....jantan jangan percaya sangat zaman sekarang ni walaupun kaum atok...huhu

LelakiSemalam said...Reply To This Comment

i also miss u...hehe!

boni kacak said...Reply To This Comment

apa lah perasaan dia di kala tu ye?

caliph shuriken said...Reply To This Comment

lain kali bg dia lagu n'sync.. bye bye bye :p

Sigaret Perisa Kafein said...Reply To This Comment

pandai makan pandai simpan. *senyum*

-AsaSiaga-

Leeza dayasari [santai leeza] said...Reply To This Comment

hati2 dgn buaya... (",)

Fel said...Reply To This Comment

Kau sungguh sarkastik.

Hey, bak BB pin!

Jna marcello said...Reply To This Comment

TERBAIK! bakk bb pin ;))

Noraim said...Reply To This Comment

miss, ayat last tu sgt sempoi. buaya2 ni xleh layan sgt. mulut tu manis sampai takat beku dah. haha.

ghost writer said...Reply To This Comment

boleh tahan jugak kau bertahan untuk test orang ek..

Amar Shah said...Reply To This Comment

mantap...
rspect ko...:)
jadi skunk nie xpayah nak ngorat pompuan,just tunggu pompuan ngorat je lah kn hahahahahaha...:p

shahrazali said...Reply To This Comment

klu dah panggil buaya, mmg buaya la jadinya...hahaha...

itu kdg2 bukan sifat buaya, tapi sifat normal seorang lelaki penuh kasih sayang...hehehe...

fz said...Reply To This Comment

biasala buaya,namapun buaya.kalau ulat bulu lai pulak gayanya.hehe

Nong Andy said...Reply To This Comment

boya oh boya!!

Nong Andy said...Reply To This Comment

boya oh boya!!

Nong Andy said...Reply To This Comment

er.. maaf. tenet ni buat komeng ku 2 kali..

Samad said...Reply To This Comment

itu jenis yang gatai telo. ludah je satu kali dekat muka dia

iKhRam said...Reply To This Comment

mmg buaya...
buaya mcm ni tak boleh dibiarkan hidup berkemandirian..

kita kene kasikan diorang ni
supaya pupus dimamah usia..

ana said...Reply To This Comment

fuyoo..dasyat ar lu..memang susah cair ni..

mcm dalam drama mlayu pom ada kisah lu ni..hehe

eyjalukman said...Reply To This Comment

buaya hbes tu . tk thu lah buaya sungai mana , tk agak2 nk try pun. haha sekali kantoi , pehh.

Päk Läng said...Reply To This Comment

cool :)

oh ya, terima kasih sebab sudi membeli dan membaca 'dabel date'

Gillette Flores said...Reply To This Comment

Buaya sekarang makin susah dijangka.
Mujurlah Gill dilahirkan dengan paras rupa yang kurang menarik - jadi tak berjumpa dgn ramai buaya =)

cryclown said...Reply To This Comment

lupa bagi salam kot?

syiela said...Reply To This Comment

cayalah... mesti buaya tu tak lena malam

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

tapik hormat

Asrul "iLham" Sany said...Reply To This Comment

cerita yang comel :D

pemuzik jalanan said...Reply To This Comment

Aku sendiri dapat detect spisis buaya ni cuma dari gaya mereka. Power kan?

KhaiRin : anies said...Reply To This Comment

siapakah gerangan si buaya ituuuu??

Telor Power said...Reply To This Comment

boya mmg JAHAT....hihihi.

sang mantan, said...Reply To This Comment

miss klanika. :)

hara said...Reply To This Comment

babai buaya hehe..
hai miss k! rndu.. dh lma xdtg sini

Edy Fee said...Reply To This Comment

buaya oh buaya...pada zaman dahulu.ehhehehe
teringat lagu bye bye bye

M Fizan said...Reply To This Comment

haha, kantoi suda itu buaya. saya pencinta wanita, bukan buaya ^^

Wak Gelas™ said...Reply To This Comment

wak pon X sukak buaya.. ehhheee

Khairul Zamri said...Reply To This Comment

ayat yg xleh di lupakan jambu sial romeo ini haha

Cikli said...Reply To This Comment

Itu bukan buaya, itu biawak komodo.

Sarah Mohd Saleh said...Reply To This Comment

hahahaha.tkedu buaya tersebut.hamek kauuu!

yong propaghandi said...Reply To This Comment

ok,ini lawak.hahaha...

Sarah Zulkifli said...Reply To This Comment

seres ? memang buaya betol lah !