Tuesday, October 23, 2012

Dear God

setiap orang pasti akan ada seseorang yang mereka kamceng dalam hidup ni
betol-betol ngam orang kabor
dan aku sedang menambah bilangan orang-orang itu
tak ramai yang pesen se-acuan dengan aku
maka dengan itu bila dah jumpa yang sekepala harus la dikekalkan jalinan ukhwah kami
pinjam satu frasa . friend till Jannah boleh ? 

pernah jugak ditikam . pesen tikam dari belakang ni memang aku kurang gemor. Sungguh.
Dah la lu lain jantina ngan gua ,pastu main belakang pulak . ehhh . main tikam belakang pulak
lahaiii . hancur luluh hati ...saat kita betol-betol dah anggap dia la kawansampaimati .
dan untuk itu aku tak tunggu lama untuk sepak keluar teros dia dari hidup .

Jadi berhati-hati lah pilih kawan .
memang kita cuba untuk cari kawan yang sebulu .
tapi percayalah ,
lain manusia lain bulu

Dear God , please hear my prayer..


I will pray for you, my friend.
I will name you in my heart before God and ask all His blessing be upon you.
I will be concerned for your rising and your daily mood.
I will be sympathetic to your personal needs and desires in each day of your
life.
I will wish you well in your learning, or your work, in your domestic round and
your leisure.
I will think of you at the close of each day and pray that God’s peace be with
you.
If you have been especially kind or helpful to me then I will make my gratitude
known to you.
If you are in trouble or difficulty of any kind, or simply tired and worn down, I
will do all and anything I can to lift your spirits.
I will ache for you in your sorrows and disasters and rejoice with you in your
joys and triumphs.
I will love and care for you as I love and care for myself.

to : Encik Cerah Tepi 

45 apprezzamento ♧:

conundrum said...Reply To This Comment

i'll treat my fren in how they treat me..

Wak Gelas™ said...Reply To This Comment

wak pon X sukak kena tikam2 bakang jugakk.. uuhhUU

syiela said...Reply To This Comment

sangat sakit bila di tikam dari belakang... usah di kenang kisah lalu

Päk Läng said...Reply To This Comment

aku sudah lupa dari mana aku baca tapi bunyinya begini;

kawan ibarat tangan dan mata
saat tangan terluka, mata menangis
saat mata menangis, tangan menghapuskannya

dan aku percaya atas dasar itu kita namakan sebagai 'kawan'

Päk Läng said...Reply To This Comment

oh ya, tonton dokumentari ni untuk lebih pencerahan mengenai 'hartal'

http://www.youtube.com/watch?v=4Sn3C2QTeRs

haha...gigih betul aku

Samad said...Reply To This Comment

friend till Jannah? wakaka. macam gadis2 betul la ngko ni miss

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

tengs pak lang nanti akan disiasat mengenai hartal .


samad : dh macam tipikal makwe kan. tapi tak rasanya . tipikal makwe lebih memnetingkan hal cinta-cinta dari sahabat.

Felly Sophia said...Reply To This Comment

Susah mahu dapat kawan yang betul-betul ikhlas. Kalau sudah dapat, jangan lepaskan.

Nissa Jefry said...Reply To This Comment

memang susah dapat kawan yang sekepalo . dah dapat , jaga eluk2 :) aku tahu kau kawan yang setia .

boni kacak said...Reply To This Comment

kadang2 saya rasa sangat malas nak berkawan sekarang...

teha said...Reply To This Comment

mmg sakit. :(

Nong Andy said...Reply To This Comment

berkawan berpada-pada ajalah.. to be save :D

the malay male said...Reply To This Comment

sakit ke tikam belakang tu?

Amar Shah said...Reply To This Comment

jangan saja ditikam,
dilupakan bila susah dan senang didekati semula..
hati yang terguris pasti bertambah sakit seperti dihiris2x...hehe

C.G.DEE said...Reply To This Comment

jangan la main tikam-tikam..
tak baik tu.
biarlah kita ditikam, jgn kita menikam orang.
biarlah kita dilukai, jgn kita melukai orang.
kerana..kita adalah insan yang Mulia.

Noraim said...Reply To This Comment

ye betul. nk cari yg betul2 ngam ngn kita mmg ssh.

sekali dpt jaga la baik2 hubungn itu :)

Wadi AR said...Reply To This Comment

jom fren till jannnah. jgn lupa makan tamar

caliph shuriken said...Reply To This Comment

paling x suka backstabber.. confirm laa spesis cmni kita dh tendang jauh2 kuar dr area kita...

Dezee said...Reply To This Comment

Menang keena pilih..bukan nak double standard ke apa..tapi kawan ni lebih simpan yang berkualiti dari yang x..

Gillette Flores said...Reply To This Comment

Gill jujur dan ikhlas bila berkawan.
Namun jika sekali dikhianati rasa percaya dan ikhlas itu, Gill akan angkat kaki tanpa perlu fikir panjang

shahrazali said...Reply To This Comment

sy ada kamceng,,tp x ramai la....susah nk anggap membe kamceng selagi x btol2 bole dipercayai..

klu lain jantina susah nak kamceng sbb klu lain jantina ni berkawan,,msti salah sorg akan ada perasaan..x byk pun sket la..

MizzTina said...Reply To This Comment

mmg sakit kena tikam belakang, pedih woo.. tp kdg² perkara mcm tu la yg ajar kite erti sahabar yg sebenar.. think +ve

.FH. said...Reply To This Comment

kalau bab kawan sangat sensitip woot.
dan tak semua kawan boleh tolong ad yang jenis jeles tak kena tempat huhu :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...Reply To This Comment

kene hati-hati bila pilih kawan. semoga dapat kawan yang baik.

Jna marcello said...Reply To This Comment

EHH SWETT AWK NI..NK JD KAWAN BOLE? JANJI KITA AKN JD SEKEPALA!! ;))

JUJUR-SY SUKA BLOG NI KEMAS CANTIK MENARIK TERTARIK!PASTI SY AKN DTG BLOG NI SETIAP HARI ;)) JANJI

adam said...Reply To This Comment

Errrr...doa untuk saya? Kehkeh

cryclown said...Reply To This Comment

pakai cawat besi pun okey...

-meeSUPERGIRL- said...Reply To This Comment

kawan terbaik , keluarga kite . tak ada yg terbaik lebih dari mereka ,

ghost writer said...Reply To This Comment

ni kalau jenis 'tikam' terus die takpe, ni bagi kita nyawa2 ikan lepas tuh derita dan asyik nak revenge jer..

EL MARIACHI said...Reply To This Comment

hai klanika ,,keamanan tak akan ada jika asyik revenge...dia akan jadi rantaian sampai akhir...

karenontheshore said...Reply To This Comment

err...i dont believe in frnzhip. its bullshit. treat everyone equally, buat baik berpada-pada buat jahat jgn sekali2.

kalau senang cari kawan, lepak sama2. kalau sedih biar sorang2.. train myself 2 become strong one n not to depand on anyone.

Ibnu Kassim said...Reply To This Comment

baa~ CAK!!

gua pn ade bulu gak... jom kawan dgn gua.. gua nk blaja cane nk flawless skin mcm lu..

Faaein Talip Roy said...Reply To This Comment

kawan kerana-Nya..

moga kau dan kawan tak lupakan DIA..

eh kita kawan tak?

hoho..

*salam aidil adha..

wahida idris said...Reply To This Comment

huhu, sabar je lah ada kawan macam tu. be strong ye :)

i'm willing to be ur fren. hihi

tirahzairi said...Reply To This Comment

kalo tersalah pilih...hancussss

Hansyirah Takezur said...Reply To This Comment

mula2 baca title post, ingatkan nak ulas lagu a7x-dear god. hehe

bukan senang nak cari teman. kawan memang ramai, tp sahabat yg satu, sukar dicari.

Sigaret Perisa Kafein said...Reply To This Comment

Dalam masa mencari teman, kita akan berselisih dengan banyak kawan. Jika jumpa seorang dua teman, pegang sampai mati.

-AsaSiaga-

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

sakit hati namun itulah cerita hidup...tanpa mereka warna kehidupan kita tidak meriah...

Khairul Zamri said...Reply To This Comment

setakat ini kawan sy dtg dan pergi... itu lumrah :(

SaddLone said...Reply To This Comment

kalau namanya kawan kalau ditikam itu lawan.

Chic Na said...Reply To This Comment

biasa la lumrah berkawan. dalam ramai2 kawan tu akan ada seorang dua yg bermasalah. :)

Amanina said...Reply To This Comment

memang tak suka dan benci dgn org tikam belakang nie. yg baik itu haruslah sentiasa diingatan

Edy Fee said...Reply To This Comment

kalau dia tikeam...belakang.tikam balik dia dr depan.ehhe kidding

Ain Norainsyah said...Reply To This Comment

kalau dia tikam kita dari belakang, kita pijak la kaki dia...pastu cakap yang kita tak sengaja...hehehe

btw, bestfriend is really scary. :P

Q said...Reply To This Comment

kena tikam belakang memang menarik... forgive him but not forget...