Thursday, June 21, 2012

senza paura



Hidup ini tak bagi kau banyak pilihan
Tak banyak masa percuma yang kau ada
Hari ini kau persiakan satu nikmat yang hadir
Esok-esok kau tumpah air mata darah 

Padam istilah serik dalam hidup
Andai tak mampu melangkah,tak mampu merubah , tak mampu menjengah
bersemadilah  kau dalam kepompong
Hingga  trompet sangkakala  ditiup

Maka dalam hidup  kena berani
kau berani pun kau mati
Kau takut pun kau mati

*senza paura - fearless

32 apprezzamento ♧:

Tasha said...Reply To This Comment

mencari beraniiii~~~~~~~~~~~

cikwahidaidris said...Reply To This Comment

first time dgr perkataan ni. hihi

kay_are said...Reply To This Comment

betul2.. peluang yang dapat dalam hidup jangan sia2 kan.. nanti sendiri nyesal..

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@cikwahidaidris senza paura bukan bahasa dewan pustaka , its Italian . cheers !

✿Lady Ainaa✿ said...Reply To This Comment

senang cerita, hidup ni kene diteruskan dengan tnpa putus asa.. ^.^..

✿Lady Ainaa✿ said...Reply To This Comment

senang cerita, hidup ni kene diteruskan dengan tnpa putus asa.. ^.^..

ayut said...Reply To This Comment

btul2 Italian..nice!
rebutlah peluang slagi ada
agar diri tak kecewa.
jangan takut!
berdirilah kerana benar
kerana itu musuh sebenar

Cik Suriz said...Reply To This Comment

naissss

Kazen said...Reply To This Comment

nice jugak perkataan senza paura... ermmm yeah kena berani hadapi risiko utk wat ape2 sj yg leh dtgkan kbaikan kpd kita kmudian :)

delarocha said...Reply To This Comment

'berani pun mati, takut pun mati'... nice

Eera Shera said...Reply To This Comment

peh terbaik..sgt puitis.. keberanian tu kena seru kot baru die boleh dtg :)

Amanina said...Reply To This Comment

maksud yg bermakna :)

reenapple said...Reply To This Comment

deep meaning.. aku suka ini. =)

Izara4eva™ said...Reply To This Comment

bhasa apa title ni ?

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@Izara4eva™ found it in a book . Italia .

Bitt (doubleIS) said...Reply To This Comment

nice...
kalau berani mati...mesti berani utk hidup ;)

Weirdo said...Reply To This Comment

nice one .

aReLaN said...Reply To This Comment

hidup hanya sekali.dare to fail.hehehe..gunalah masa hidup kita ni sebaiknya k.

HeNRieTTa JoSe said...Reply To This Comment

Life is short...Grab everything that u can reach for...

Unknown said...Reply To This Comment

bhs yg vavavom..tkut gue dengar ;)

Unknown said...Reply To This Comment

unknown from sarahms

Shazwina said...Reply To This Comment

bahasa mcm menakutkan. tapi isi tu 'wow' :)

Faza said...Reply To This Comment

susah sebenar nyer nak jadi berani.. *sighhhh

O CIKTEDDY said...Reply To This Comment

make a right choice.

adakala pilihan kita salah,yg penting harus berani cuba..yg lain tawakal ^^

LadyBird said...Reply To This Comment

berhibernasi di dalam kepompong tuk mencari kekuatan.. bukan bermakna putus asa untuk hidup kan? hidup perlu teruskan.. langkah tetap perlu dikayuh.. tp jgn lupe bersiap sedia dengan break di tgn.. bimbang tersasar/ kecundang lagi.. andai berjaya.. nikmat akan terasai.. alhamdulillah krn kite msh mampu melangkah menjalani kehidupan hingga ke saat ini..

Aliff Haikal said...Reply To This Comment

terbaik !

izan mama mia said...Reply To This Comment

singgah cni ya

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

mencuba lebih baik daripada berdiam

Istighfarin said...Reply To This Comment

puisimu mencambut hatiku untuk lebih bersemangat lagi dalam berkarya

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@Istighfarin mencabut tue memberi semangat atau melumpuhkan semangat . hope makna yg positif ~.~

ghost writer said...Reply To This Comment

nampak sangat kan kita macam terpaksa buat pilihan pada pilihan yang begitu terhad dan mendesak. hidup ini dirumitkan bila kita berhadapan dengan pilihan, tapi sebenarnya memudahkan kita untuk memilih suatu yang tidak berisiko pada diri kita sendiri.

Kotak Mancis said...Reply To This Comment

gunakan setiap peluang yang diberikan dngn sebaiknya... kita xdpt undurkan masa... x guna menyesal di kemudian hari