Tuesday, June 19, 2012

E.U.R.O 14th Edition



Sembang E.U. R. O

Sekian lama ber-hiatus , aku kini kembali .
Pfff . macam la ado sepasukan cheers yg bersorak terkinja-kinja ,melonjak-lonjak menantikan kepulangan aku . bak lagu aman shah- kepulangan yang dinanti . keh3.amek feel woih , puasa tak lamo dh nie . Kasi layan sikit lagu lebaran . Biar dada penuh debaran menanti ramadhan ni.amacam ?

Rentetan entry yg sebelumnya kemain lagik kan aku ckp bekerjaya bagai . -_____-
Tue la riak sangat . Bawak sifat mazmumah masuk entry lagi kan dah kena bala . Orang utagha cakap ,sembang kemaihhh tak mau jatuh . last-last tersungkuq apaaa tak bolehhhh .
Setelah sebulan berkhidmat dgn jayanya , gaji pon da dapat . Cukup la buat isi poket sementara nak sambung blaja nie aku pon dengan penuh rasa rendah diri, cabuttttttttttt !
Boleh la aku layan kejohanan berprestij selepas world cup ajuran UEFA nie , EURO tanpa halangan atau risau membuat tahik mata di tempat kerja. OhLala !

Bermula 8 jun hingga sekarang aku masih belum miss satu pon lagi perlawanan . Agak mengecewakan dan menghampes kan buat tuan rumah yg nampaknya pulang awal . Paling tidak pon masuk la semi final ke . entah bagaimana la perasaaan penyokong tuan rumah ye . Stadium yg ada yg lg manis dipenuhi peminat tuan umah sendiri lepas nie akan penuh dgn rakyat jelata sendiri tp peminat team-team lain. Keh3 .
Setakat sekarang pasukan yg Berjaya memanfaat kan gelanggang sendiri sbg tuan rumah dr bermulanya kejohanan euro pada 1960 Cuma lah Spain , Italy dan France .

Aku pulak tegar dengan team kesayangan aku , Forza The Azzuri !
Not bad la tue dah masuk quarter – final pon. Gilosss boleh hilang anak tekak aku , stress plus boleh kena minor heart attack mau tengok game kesayangan aku nie . Italy skang bak kata kawan-baik-selamanya aku,Akif,*BFF terlalu cliché , Italy ni banyak ayam tua -_____- . LULZ . Rasuah pon banyak , attitude pon macam , aishhh ! dah tak power mcm djaman dulu kala.
Walau pon begitu aku tetap sokong dek kerana dah lama dah pon aku sokong team nie. number dua most powerful team selepas Brazil , 4 kali juara WorldCup .

Tapi aku tahu ramai yg sokong Espana. Keh3. La roja . biasa la tue. Pasukan elit . Johan EURO 2008 dan johan WorldCup 2010 ye dak ?
Kalo world cup kan best, bila Italy kalah boleh jugak aku nyokongnye Argentina . nie euro , kalah nanti gasak la . Tido,kroohhh,kroohh .
Memandang kan sekarang game tgh serentak molek la tengok bola kat rumah je, tak lepas rasanya remote control kejap channel nie, kejap lagi channel lagik satu . Mau lepak warungs, takut gado masuk TV3 pulak eh gara-gara berebut channel . poorahhhh .

Apa-apa pon aku tetap merindui zamam kegemilangan Del Piero dulu kala . Mujurlah Buffon masih ada , keeper kesayangan tuee . Last time aku jatuh hati ke keeper ialah dgn Oliver Kahn ;)
Mari kita tunggu dan lihat hingga 2 July nanti . Till then ,
keep calm and keep watching EURO .



23 apprezzamento ♧:

karenontheshore said...Reply To This Comment

itu zmn era remaja ak dlu2..zaman inzaghi, roberto baggio, puala maldini, totti, nesta, n bla bla bla... skng bola pn x smpt nk tngk hidup bz dgn komitment lain..

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

aku cuma egt del piero . zaman remaja kita berbeda di situ.

Sarah Mohd Saleh said...Reply To This Comment

opcos lahh gue pilih si spana tuhhhh.italy apo brg?hihih

delarocha said...Reply To This Comment

saya sokong fernando torres

aReLaN said...Reply To This Comment

hohohoho...saya sokong kembar saya, ronaldo & portugal.

Mr.Clive said...Reply To This Comment

ENGLAND!!!!WOOHOOOOO! :p

Mr.Clive said...Reply To This Comment

Dulu dan selamanyaaaa~ hehehe :)

HeNRieTTa JoSe said...Reply To This Comment

Salam perkenalan....thanks for dropping by my blog...

Euro....hehehe....sometimes i wake up...just to watch it live....sometimes just waiting for the news....hehehe....

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@Sarah Mohd Saleh Italy la power . keh3

ghost writer said...Reply To This Comment

La Roja tuh bukan hebat mana pun. baru dua edisi kejohanan kompetitif dowang juara. sama jer macam France sebelum ni. johan WC 1998 dan Eropah 2000. italy masih leh dibanggakan dengan pencapaian dowang sebelum nih. check kabinet dowang ada berapa banyak trophy dowang penah bawa balik.

tapi aku bukannya penyokong Italy. :)

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

berbeza sangat...teknologi dan promosi dah lebih2 sangat

Eera Shera said...Reply To This Comment

tak layan bola sgt la hehe

Kazen said...Reply To This Comment

ak bru tgok satu jer perlawanan haha,..pasal apa? sebab keje laa :P

Bitt (doubleIS) said...Reply To This Comment

hi salam kenal...

minggu pakai eye gel mehh skang ni...huhuhu

Shazwina said...Reply To This Comment

wow, layan jugak euro. Syok sungguh baca tang utagha-2 tu. Sempoi aihhh :D

Zarith said...Reply To This Comment

Ehey..apa habaq..layan euro jugak..aku sokong yang mana menang..ahaa..rindu aku ka..add la pesbuk..aku buzy berkerjaya skang..eceh..hehe

shahrazali said...Reply To This Comment

utk EURO ni xde nk sokong mana2,,tp tetap jgk x miss nk tgok semua game...hehehe...

yg pnting,, budak2 Man Utd menyerlah....GGMU...

Cinta Misteri said...Reply To This Comment

Okey tkmo komen.. Belanda dh kena halau siang2 dr reban.
Huh..

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@Zarith terbongkar la identiti aku di fesbuk nanti . kui3 . siyes rindu penulisan ko yg power-power tue .

Wadi AR said...Reply To This Comment

dulu aku layan. tapi dah keje skg macam malas nak tgk. tido lagi bermakna

eyjalukman said...Reply To This Comment

wahh ni mmg minat euro btol ni . kita tgk bola kdg2 tu minat tp pmain haram tak kenal. hahah

uncHa said...Reply To This Comment

ehehe tudia..tak sempat nak tengok bola sejak duk kat sini :(

sedutzone said...Reply To This Comment

suka italy masuk final... ahakz...