Wednesday, July 18, 2012

Estraneo


 Orang kabor waktu mustajab sekali berdoa satu pertiga malam . Aku bertekad nak menunggu ke detik tengah malam  . Ada perkara yang ingin aku hajati .Tengok syiling kelihatan dua ekor cicak . Aku tak gemor spesies cicak ni. Cicak suka buat onar ,pesen masuk rumah orang buat macam tandas awam . Sekeh kepala cicak . Dush !
Tukar scene .
 Pandang langit . Ouh . Suram malam ini . Angin menderu pun seperti kebiasaan sahaja . Tiada yg istimewa . Tiada kunang-kunang penyeri malam .
Seperti aku juga . Sekadar orang biasa dan aku mahu kekal biasa.
Sedikit sibuk dengan di siang hari , malam pun apa kurangnya , sibuk merangkai mimpi . kihkihkih .
Tak sabar memulakan perjalanan baru , tapi dengan hati sikit berdebor ni , banyak juga yang menjajah ruang legar pemikiran.
Aku sebolehnya tidak mahu menjadi asing . Asing dalam dunia fantasi yang aku dambakan di mana akhirnya ia bertukar rupa menjadi realiti. Tidak , aku bukan seorang penakut . Aku harus mampu menempuhinya.

Yang aku tahu esoknya aku mahu capai beg silang lusuh itu. Tshirt seringkas mungkin . Mari jalan-jalan . Kosongkan minda .



*Estraneo-asing

53 apprezzamento ♧:

the malay male said...Reply To This Comment

jalan2 melihat kehidupan

Jiwa Perempuan Gila said...Reply To This Comment

moga-moga doa mu di makbulkannn :)

amin

bukankosong said...Reply To This Comment

pergi bercuti?

adam said...Reply To This Comment

ini mesti balik kampung pasal puasa dah nak start nih.

cendol said...Reply To This Comment

cendol pn tak suke cicak.geli sgt2!
hihi jgn debo2..sabo ye..u gonna be alright.All the best for u!

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

pusing-pusing sini ambik angin je kalian . tak pegi jauh pon . hehe .

mungkin betul jgak ckp delarocha , jalan tengok kehidupan .

adam , balik kg cadangan bagus jugak tu . tenang kn .

adam said...Reply To This Comment

baliklah...

Lagu aisyah-pulanglah pun dah nak stat berkumandang.

Baliklah...

Hidayah Bach said...Reply To This Comment

saya ini seorang yang penakut. gambar yang last tu gelap gelita..
seram..!

udahlah madah2 entry ala2 misteri gitu..
:D

Remy hazza said...Reply To This Comment

jln2 mencari arah...kalau lapar dtg kat blog remy.......boleh alas perut.....

leakedknowledge said...Reply To This Comment

estraneo?? bhsa azzuri ek? italy :P

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

adam : lagu kepulangan yg dinanti baru syiokkk.

hidayah : mana kan boleh . itu gaya bahasa sy . huahua

remy : baiklah . nak sahur nnt ni singgah blog lu ye


leaked : sudah pasti bahasa azzuri. tahu je ye

adam said...Reply To This Comment

Oh yeah!

Fav seloka hari raya n lagu tu jugak.

Tapi zaman portugis takde lak orang dok kalut nak men lagu balik beraye. Haha

xazuraxabux said...Reply To This Comment

jalan-jalan sambil cuci mata dan usha pakwe?

Mr.Clive said...Reply To This Comment

somehow the picture looks damn scaryyy lerrr...hehehehe

Fel said...Reply To This Comment

Aku juga sudah lama tak makan angin. Kih kih.

Mr.Clive said...Reply To This Comment

dah dah,tido tido!bwahahahaah!

Noraim said...Reply To This Comment

jalan2 ke mana? nak ikut boleh? hehe.

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...Reply To This Comment

doa diwaktu mlm rasa tenang je kn:)

Boni Kacak said...Reply To This Comment

di dalam kehidupan ni, kita kena sentiasa melangkah ke hadapan. jangan sesekali berpatah semula ke belakang kerana setiap kali kita berpatah balik, kita ada seorang yang loser.. jadi, keberanian dan kecekalan hati amat penting utk terus melawan dan bertapak terus ke hadapan

Headmaster said...Reply To This Comment

banyak sangat lu pikir ni

Encik Atan said...Reply To This Comment

tenang...

Suhami Ahmad said...Reply To This Comment

mesti seronok kalau kehidupan kita bebas tanpa sebarang masalah kan...

Sarah Mohd Saleh said...Reply To This Comment

moga ape yg dihajati tuh tcapai.amin.elok lahh jln2 kososngkan minda,kang duk terperap jerk beku plakk minda ;D

Chuu Muqhlis said...Reply To This Comment

semoga hajat tercapai!

pkool said...Reply To This Comment

pegi hisap rokok. kahkahkah.

Samad said...Reply To This Comment

hi

JR said...Reply To This Comment

Semoga selamat memburu fantasi untuk ditukarkannya kpd realiti, selamat jalan....

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...Reply To This Comment

sunyi malam mengadap yang Esa... sangat mendamaikan (^___^)

Lyaa Suriany said...Reply To This Comment

Cicak mmg suka buat onar..

haha

eh, cari ketenangan srgsrg ke

Nurul Husna Mohd Hassan said...Reply To This Comment

teruskan berdoa :)

sudipVSsenduk said...Reply To This Comment

malam ni nak gi downtown cari ubat cicak..

JIJI YU said...Reply To This Comment

mendalam bebeno n3 ko eh

Nurlyla said...Reply To This Comment

mnda kosong xpe.. jgn bercelaru...

.FH. said...Reply To This Comment

be cool friend :)

Azham Vsvc said...Reply To This Comment

Saya tak suka cicak...pernah sekali dia jatuh dlm baju yg saya masih pakai....on geli sungguh dia bergerak2 belakang sy huhuhuhu

eyjalukman said...Reply To This Comment

bila rsa celaru ,jln2 adalah bnda terbaik nk rehatkan minda. haha hilang seketika sume mslh.

gamepoint amd said...Reply To This Comment

lu jalan gi mana?

cryclown said...Reply To This Comment

harga tokek dah murah skg ni

Botak said...Reply To This Comment

hati² waktu berjalan-jalan diatas jalan raya., elakan tak jumpa hari raya..

Telor Power said...Reply To This Comment

gambar tu ...adakah ko yg amil sis???
seram la tgk.

Asyiqin Haulisah said...Reply To This Comment

nak aku teman?

SP (spudinpunya) said...Reply To This Comment

makan nasik jom..lapor perut ni

Kazen said...Reply To This Comment

tu gambar sape tu?

ros maisara said...Reply To This Comment

selamat berjalan-jalan dengan selamatnya...tengok kiri kanan sebelum lintas jalan...

Cendol said...Reply To This Comment

selamat berpuase =)

KhaiRin : anies said...Reply To This Comment

JJCM ka?

salam ramadan!

dilladoodledat said...Reply To This Comment

beg silang lusuh dan t shirt ringkas
sama mcm saya :)

fadh leyanie said...Reply To This Comment

semoga yg dihajati termakbul,jalan kosongkan minda,syok..:)

SaddLone said...Reply To This Comment

asal tak tukar je beg silang lusuh tu..sedih je aku dengar..kahkah

M Fizan said...Reply To This Comment

wahhh. sangat abstrak sampai membuatkan minda ni berfikir. semoga bertemu jawapan dalam pencarian :)

Pondok Usang said...Reply To This Comment

Teruskan titian perjalanan itu.. Salam Ramadhan dan selamat berpuasa.. =)

Syf serabai. said...Reply To This Comment

dan juga helai jean ketat koyak.long live!

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

moga dapat ilmu yang baik