Monday, July 23, 2012

Di Suatu Petang yang Petang

Itu hari plannya nak pegi bukak puasa kat luar . Dengan sorang teman . Kami amek keputusan nak buat lawatan bagi habuan ke mata dulu dengan singgah bazaar, sebelum melabuhkan punggung di sebuah kedai makan biasa-biasa saja untuk berbuka . Kedai makan tepi laut gitu .Amek feel jadik Marimar dan Sergio kejap .kihkihkih.Sekali sekala makan besar apa salahnya ye dop ? Disebabkan terlalu khusyuk singgah dari satu ke satu gerai di bazaar ramadhan,mencari pulut udang yg paling lazat katanya di situ ,Kami sampai di kedai makan dah jam tujuh . Jam tujuh baru nak order lu bayang-bayangkan lah . Rata-rata meja kat situ dah didiami pengunjung . Adehhh, ini dah kes kronik. Gamaknye dah silap timing . Nak masuk pekan balik alamatnya mamat sebelah ni bukak puasa ngn asap dulu la. Ouh sungguh tidak afdal , pasti aku takkan biarkan itu berlaku.
Aku terus pilih siakap bersaiz  paling ‘comel’ , ya comel . Comel itu istilah utk fizikal yg agak gempal-gempal gitu bukan.Paling sihat la orang kabor. Siakap 3 rasa , kailan ikan masin , sotong goreng tepung , bla bla bla. Dipendekkan cerita azan pukul 7.30 lebih kurang , yg kat sini order tak sampai-sampai lagi . Pulut udang memang penyelamat . Nak marah pon dah silap sendiri , time cenggini la nak aplikasi kan istilah S A B A R . Alih-alih 8.40 baru order sampai . Dengan itu aku berikrar pasni nak makan kat luar timing bagi kena . . . . 

sorang order teh o ais , lagik sorang teh ais gelas besar. yang tu pesen tamak haloba -__-

41 apprezzamento ♧:

MizzTina said...Reply To This Comment

lenkali book dl..hehe

yunZatie said...Reply To This Comment

kalo nak bukak pose kol 5 kena oder dah..

Jiwa Perempuan Gila said...Reply To This Comment

agak2 , ko punya yg besar ka kecik ? hehee

Sarah Mohd Saleh said...Reply To This Comment

itu mmg perkarabiasa kalau makan kat restoren time puasa ni.sabar je lahh jemahhh ;D

pepol said...Reply To This Comment

giler lambat 8.40 baru dpt makanan

Yayahoo said...Reply To This Comment

Aku gelas besar balun relaks je. Haha

adam said...Reply To This Comment

Nescafe ais la sedappp.

Tapi siakap 3 rasa tu memang fav.

Melayu ≠ waktu. keh3.

.FH. said...Reply To This Comment

Wah sedap menu .haha lepas ni kena datang awal lerr.

Nissa Jefry said...Reply To This Comment

dah besar sangat gelas tu -_-

Headmaster said...Reply To This Comment

pulut udang sekarang patut tukor ke name pulot kelape. entoh mane udangnye.

SP (spudinpunya) said...Reply To This Comment

wah ..gelas besarnya..hehe

Wadi AR said...Reply To This Comment

jom bukak pose sesama

RazFiRa said...Reply To This Comment

a'ah kalau order lambat mmg perut menjerit2 la.. nasib baik da singgah bazar :)

eyjalukman said...Reply To This Comment

fuhhh , 8.40 bru dpt makanan mmg bole jd gigil nk tggu. hahah gitu kul 6 wajib da amek order ye dak?

cryclown said...Reply To This Comment

kena standby kurma..
mamamamamamaamarimar..
marimar..
marimar..

kahkhakah!!!

karenontheshore said...Reply To This Comment

8.40!! i will cancel da order n walk away..

sang mantan, said...Reply To This Comment

aish. memang time puasa kena dua jam awal tak pun kau kena book dulu. nama pun puasa kan. tukang masak pun nak berbuka juga. hehehe

aReLaN said...Reply To This Comment

kalau pukul 7 baru nak order memang kena bersabar la menunggu order tu sampai.takpela.pengajaran buat sume kan.heheh

Fel said...Reply To This Comment

Amboi. Ala-ala Sergio dan Marimar gittew.

Samad said...Reply To This Comment

amboi tak ajak

Cikli said...Reply To This Comment

Jadilah seperti Marimar yang marimar

Lyaa Suriany said...Reply To This Comment

haha
sabar je la

Boni Kacak said...Reply To This Comment

tergugat rasa bila tgk air tu.ahaha

bofoyengfeng said...Reply To This Comment

8.40 dah masuk isyak blad. patut lu tolong masak sama kasik cepat sket...

lilypelangi said...Reply To This Comment

wehh.. kebulur wehh kul 8.40 baru nak makan .. hahahaa

ana said...Reply To This Comment

silap timing itu selalu..

HeNRieTTa JoSe said...Reply To This Comment

lewatnye makanan sampai....huhuhu....

gayour said...Reply To This Comment

syukur la dapat makan siakap tiga rasa, kailan ikan masin blablabla... walau lambat.

rhapsody of fire

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@gayour bro gayour ! maceh masuk sini. you rock !

xazuraxabux said...Reply To This Comment

tapau kat bazaar je lah. hehehe

Noraim said...Reply To This Comment

memang lambat makanan sampai! lenkali book dl ok?

sekali skala buka kat luat best tp kalau gini la spoil la. huhu.

selamat berpuasa :)

tirahzairi said...Reply To This Comment

kompem lapaq gilak...

KhaiRin : anies said...Reply To This Comment

tu gelas ke..jug? hehehe

Kancil 8349 said...Reply To This Comment

belajar dari kesilapan...hehehe

FARYN said...Reply To This Comment

menangis tunggu makanan kalau camtu

anif abdullah| AA said...Reply To This Comment

kemain besar gelasnya.haha

Azham Vsvc said...Reply To This Comment

lamanya makanan nak sampai....nasib lah ada makanan untuk berbuka ye dop? hehehehhe

Kazen said...Reply To This Comment

8.40 bru mkanan nk smpai fuhh jenuh menunggu gitu...kalu beli mkanan siket kt bazar ramdhan buat juadah bbuka pun oke jgak kan :)

gamepoint amd said...Reply To This Comment

lain kali susun jaual sebelum beli. eh

Mr.Clive said...Reply To This Comment

heheh...sama samalah kita belajar...@_@

Princess Nusy said...Reply To This Comment

pasni pagi2 lagi order..hehe =P