Saturday, April 21, 2012

ready - steady - GO !




Petang yg boleh tahan sunyi jugak. Hari ini seperti hari-hari yang biasa. Disebabkan aku tengah menghadapi final skang. Jadual hidup aku berubah ke arah study-tido-makan.

Dan online. Dan bertwitter. Dan berblogging. Ceh,nie apahal lagi final lagi aku rajin nk mengupdate blog ni.

Aku rasa hidup nie makin lama makin boleh tahan. Boleh tahan dalam konteks menduga,mencabar.
Dan aku pulak semakin matang, semakin memahami norma  hidup ni.
Bila macam kita gembira,kita happy ramai yang berada di sisi. Tapi bila masa kita jatuh . . . .
Tetap akan ada orang menyambut !  Cuma mungkin tak seramai yang menemani ketika kita dilanda kegembiraan tu lah. Dan mengenai hidup aku. Aku rasa aku dalam kategori yang patut bersyukur jugak. Sebab hidup aku sentiasa dipenuhi gelak tawa aku dan memember , dan masalah keretakan hubungan kekeluargaan  mahupun “rumahtangga” sendiri tak pernah pulak la menghantui aku.  About happiness im close to 99.9 % happy !

Cuma terciptanya blog nie. . . bila masa aku menghadapi beberapa perkara yang aku rasa out of control, yang aku tak boleh nak kawal, yang aku overwhelmed ngn emotions giler-giler. Aku luah kat sini. Dengan cara aku sendiri. Aku harap dapat bertemu rakan-rakan baru di blog aku yang keempat nie. Aku tau ada yang pernah masuk blog aku yg lain-lain tapi mesti tak cam aku sape kan kat sini. Memang aku taknak sape-sape tau tentang aku pun. Tapi blog-blog korang yang aku masuk,yang aku suka masuk ,aku sedang mengusahakan bloglist . Aku suka membaca dan menulis. Sebab aku rasa dengan cara tue aku beroleh kekuatan.
 
you want and you get that is luck,
you want and you wait that is time,
you want and you earn that is ability,
you want but you compromise that is life.

Ok nak sambung dengar lagu theory of a deadman-so happy . chalo.

10 apprezzamento ♧:

miza kimbum said...Reply To This Comment

(:

Eyka said...Reply To This Comment

thanx :)

Ezad Skytech said...Reply To This Comment

all the best untuk final..:D

YaYaNsMuM a.k.a YM said...Reply To This Comment

Happy blogging, dear..:)

ecadwinkyasha said...Reply To This Comment

happy blogging....and all the best for final dear :))

Sarah Mohd Saleh said...Reply To This Comment

go girl!blog mmg boleh jadi tmpt luahan dan jugak tmpat mencari kwn.blog adelah bff ktetime kte rse emo terlebih ;) bce lahh entry2 i yg len.de gak bole motivatekan u ;)

uncHa said...Reply To This Comment

hee nice :)

Nelly The Strange said...Reply To This Comment

inilah namanya kehidupan .:)

SAYA BUKAN SAMDOL said...Reply To This Comment

visiting u

Novelgurl said...Reply To This Comment

hppy blogging...salam kenal..,yeah sy kawn bru anda ..hehe.Good luck final.ce stopkn kejp on92 nie fokus exam tuh..nie nk mara nie..;P