Tuesday, July 3, 2012

tulisan carca-merba


Menongkat dagu sambil mata dibulat-bundarkan ke skrin . 

Aku senyum

Cinta aku terhadap blog bukan lah baru doploh empat puluhan lima saat lalu berputik bahkan sedari dulu lagi . Tatkala budak-budak hingusan gila berprenster aku gigih memerah otak  , memahami apa itu erti blogspot .Ya aku kira dari perlu melayan

Hai  awak!
Intro ?

Dan bla-bla-bla ayat ngumpan klise yg lain , baik lah kiranya aku buat catatan tentang kegemaran dan buah fikiran aku di laman sesawang yg bermunafaat ini . Entry tak berpekdah mana pon tapi layan je layan .
 Haha. Rasanya aku pernah kabor , ke tidak lantaklah , kabor semula . kali ni tiada siaran ulangan . Bermula pada tahun 2008 , ku congak-congak ada dalam empat bijik blog semuanya . blog yang berjaya *aku kira sekali yang ini dua bijik. Ini lah yg paling secreto skali . ada sebab musababnye . Hidup ini butuh sebab dan akibat . kalau bukan maknanya itu bukanlah kehidupan . Fantasi barangkali .

Klik sana klik sini , aku senyum lagi .
Suka betul aku melayan penceritaan para penglipur lara di blog ni . 1001 kesah hendak diluahkan . ada yg berbentuk personal , ada yg puitis habis , ada yg berunsurkan tarbiah  , ada yg misteri nusantara , ada blog bahan jenaka semata, ada blog komuniti yakni yg dishare beramai-ramai dan ada yg semacam aku .

entah apa fitrah blognya pon tidak diketahui . Haa itu yang aku suka tu. lain dari yang lain !

51 apprezzamento ♧:

Uchi kay-f @hmad said...Reply To This Comment

saya memulai blog sekitar thn 2008 cume bedanya byk delete kemudian tukar url..

psst,kamu urg mane? bingung juga ni...

✽ ⓔ ⓔ ⓘ ⓨ ⓢ ⓢ ✽ said...Reply To This Comment

iws bukak blog sekitar 2007... banyak jugak blog waktu tu.. bukan setakat di blogspot... wordpress ka apa tah lagi.. tapi yang ni jugak bertahan... hehe (^___^)

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@Uchi kay-f @hmad sama lah. tak delete. cuma hide lg 2 blog . emm . urg tue 'orang' ke ? orang sini-sini jugak .biarlah rahsia ~

SM said...Reply To This Comment

aku suka baca blog yang nampak seperti tiada hala tuju, tapi ada sesuatu kalau diamati bertalu-talu.

eintan nurfuzie said...Reply To This Comment

mm. tengok mud.. kadang2 yg berbentuk personal de yg tips dan ada yg sharing

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@SM nampaknya kita punya minat yg sama .

miss Fyqa said...Reply To This Comment

Hurmm. sy mula blogging dulu 2008,tp kini baru serious..yg lama telah didelete :)

dyabunga said...Reply To This Comment

dya dulu ada blog lain..yg kekal yg sekarang ni

Wanieys said...Reply To This Comment

dulu ada blog tp dh delete..skang ni baru seyes berblog hihihi

Akmal Hadi said...Reply To This Comment

perghh..ayat berpuitis..kene try sedas ni..hehe

Boni JLL3 said...Reply To This Comment

agak2 blog saya genre apa ye.sampai sekarang saya tak faham apa kejadahnya blog saya tu wujud.hehehehhee

Norasiah Nasir said...Reply To This Comment

I pun..selalu sesat bila menulis..menulis bila ada idea..kalau blur..sepi je...

hehehehee

janji happy bloging je..:)

Päk Läng said...Reply To This Comment

Hai awak!

Noraim said...Reply To This Comment

sy mula blogginh 2009. tp blogging pn utk suka2. entry pun kdg2 mengarut je. hehe.

tp sy suka baca blog org sampaikn blog sendiri xupdate.

adam said...Reply To This Comment

Dyabunga dan Norasiah nasir dah macam adik beradik saya tengok, gambar gaya sepesen dan Wanieys pula ibu mereka.

Satu keluarga bahagia sudah dibentuk.

Yeay

Aku said...Reply To This Comment

blogging memerlukan komitmen. Saya juga spt anda, mula menulis blog sejak 2006 dan kemudian membisu akibat kekangan masa. Baru sekarang menulis kembali dan blog saya juga sifatnya caca marba. ;)

eyjalukman said...Reply To This Comment

start blog dulu pn sbb dok asrama , bajet nk cite khidupan asrama laa . lpas tu after spm aktif jap pastu lemau balik . sbb busy. hahah blog pn bantai je cite pape . hehh

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@Boni JLL3 genre blog anda ialah blog org kacak . ya itulah genre nya kih3

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@adam apakah ini mungkin ? haha. disuruh kumen psl entry datang kumen psl pengkumen-pengkumen lain pulak

the malay male said...Reply To This Comment

suka baca

Edy Fee said...Reply To This Comment

nama pon blog./tempat untuk ekspresikan ape shaja ,hehehe tiap2 blog ade keistimewaan msing2

Telor Power said...Reply To This Comment

tinggalkan jejak jap

nnti aku dtg balik....

adam said...Reply To This Comment

@miss klanika

Haha.

Tiada pun ditulis suruh komen pasal entri.

Saya tidak reti komen sebab tiada blog.

Haha.

cendol said...Reply To This Comment

haha Cendol suke belog kamu :)

syAzAnA said...Reply To This Comment

blog ni best sebab dia macam online diary. kalau saya, saya lebih suka share benda2 yang best dekat readers. and tanya pendapat dorang. :)


follow sini.

syAzAnA said...Reply To This Comment

blog ni best sebab dia macam online diary. kalau saya, saya lebih suka share benda2 yang best dekat readers. and tanya pendapat dorang. :)


follow sini.

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@adam hehe. orait . lorh . baru semangat nk terjah blog . tak percaya takda blog. sengaja hide kot nie .

Telor Power said...Reply To This Comment

aku saja2 buat utk abadikan kenangan gambar yg aku ambil dan pergi ke sesuatu tempat supaya aku tidak lupa dikemudian hari

adam said...Reply To This Comment

@miss klanika

Saya biasa berutus surat melalui posmen sahaja. Tidak melalui blog. Kadang2 burung merpati pun jadi. Hahaha.

Orang lama, tak pandai blog2 nih. ( chewah, lama la sangat)

ishiko said...Reply To This Comment

tuliss tuliss

Mr.Clive said...Reply To This Comment

aku suka penggunaaan ayat sebegini...rasa mcm setailo giler bila dibaca!heheh

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@adam ini djaman 2012 , burung merpati tu mst terlatih sungguh kan . hehe. hbs sj suka merewang di dunia belog jelah tanpa blog ?

adam said...Reply To This Comment

@miss klanika

sedangkan facebook dan twitter pun saya tidak punya. inikan pula blog.

Percayalah~~~

Haha.

cuma meleweh di sana sini sikit, tinggalkan carutan,pujian,makian apa yang patut lepas tu pegi buang air besar gelak2.

Otak penuh sampah la. nanti tulis blog jadi tempat pelupusan sampah.

Malewww la saya.

kay_are said...Reply To This Comment

blog best sebab ade yang suke cite personal.. and cite2 personal ni yang lain dari yang lain.. kalau berita gosip artis jemu gak bace

Weirdo said...Reply To This Comment

memang ayat penuh puitis ! :D

tirahzairi said...Reply To This Comment

tulis je ape yg nak...xrancang pon...kalo rancng xmenjadi...hihi

Cikli said...Reply To This Comment

Idea menulis ibarat ombak di laut.

hara said...Reply To This Comment

hai there!
sronok sbnrnye tulis blog ni. kalo sy, stat 2009. cuma ade satu je. tu jela buah hati pengarang jntung. nk buang syang, simpan jelah wlopon kadang2 entry stahun skali. =.="

ஜ miss klanika ஜ said...Reply To This Comment

@adam haha. ok so cuba tggl link sikit selalu masuk blog mana ? yg kaw-kaw sikit .

Wadi AR said...Reply To This Comment

banyak betei kau punye blog. tahniah beb

adam said...Reply To This Comment

@miss klanika

yang kaw-kaw?

www.kari-ngeri.com

haha

eva said...Reply To This Comment

dulu ada blog 2 taun lps.. masa tu emo2 hahaha.. dah delete dh sbb benci dgn entri ntah apa2. haha.. skrg dah oke ckit.. happy2 jer.. xnak emo sgt mcm dulu.. yelah skrg dah besar ;D

~ KaiSara AiMan PunYe BloG ~ said...Reply To This Comment

erk..kita pun xth blog kite jnis cmne..kdg2 personal,kdg2 x..hihi

E'in said...Reply To This Comment

blog kite blog yg tak berpaedah.. heeeeeee

aReLaN said...Reply To This Comment

uish...sampai 4 blog.saya dari 2008, kekal ngan satu je.tak larat nak update blog yang satu ni pon.nikan lak nak sampai 4.hehehe

si kiut lavender said...Reply To This Comment

wah..
sampai 4 blog..

err...SKL rasa blog skl ni umum kot.apa rsa nak update, updatekan sja..:)

Eera Shera said...Reply To This Comment

mcm2 cerita nak dikongsi. yg penting biar la ikhlas dr hati. ceh tag line tu ;)

ros maisara said...Reply To This Comment

Hai..asl? hkahakhka zaman chat dahulu kala..skrg ni dah xmain dah asl, skrg ni terus tayang video, ohhmoooo

Rizal Sadiman said...Reply To This Comment

ok2..nnt kalau dah baca my short story give me comments ya..? if u cant download from the link, give me ur email then i'll email it to u :)

Bitt (doubleIS) said...Reply To This Comment

saya datang dengan pepatah :
org berbudi, kita berbahasa...orang memberi kita merasa...

saya enjoy baca blog ni, kalau dapat masa free :)

adam said...Reply To This Comment

@bitt

Saya pula datang dengan lenggang-lengoknya. Lol.